На Черкащині викрили ще одного прихильника російських окупантів

На Черкащині викрили ще одного прихильника російських окупантів

Контррозвідники Служби безпеки викрили на Черкащині прихильника рашизму, який публічно виправдовував збройну агресію рф проти України, героїзував російських окупантів. Повідомляють про це в пресслужбі УСБУ України в Черкаській області.

Фігурант поширював прокремлівські наративи під час листування в месенджерах та на власній сторінці в забороненій соцмережі «Одноклассники».

За даними слідства, ворожим агітатором виявився уродженець Києва, який проживає у Звенигородському районі, що на Черкащині.

Встановлено, що він має посвідку на проживання в рф, оскільки з 2013 по 2022 роки працював будівельником у росії. Там він мав широке коло знайомств із місцевими жителями та черпав інформацію про війну в Україні з російських пропагандистських пабліків. Зловмисник публікував в «Одноклассниках» дописи на підтримку загарбників, зокрема виправдовував окупацію Криму та частини Донецької і Луганської областей. Також у листуванні з «російським другом» він демонізував українців, виставляв їх дикунами, нелюдами, варварами, які несуть загрозу для росії, а саме планують «спалити москву, втопити у крові».

Деструктивний контент із ворожою прокремлівською пропагандою він репостив із російських соцмереж.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта співробітники Служби безпеки виявили:

мобільний телефон із доказами поширення ворожої пропаганди;

дозвіл на проживання на території рф;

свідоцтво про одруження з громадянкою росії;

російські рублі.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 та ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x