Впоратися з пожежею торфовищ в Ірдині планують за тиждень

Впоратися з пожежею торфовищ в Ірдині планують за тиждень

Виїзне засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій провів голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко 20 вересня в Ірдині. Тут із понеділка горять торфовища. Натепер вдалося зупинити поширення вогню та зменшити площу горіння на сім гектарів. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Впоратися з пожежею торфовищ в Ірдині планують за тиждень

Попервах площа пожежі становила понад 50 га. Зараз на місці надзвичайної ситуації цілодобово працюють рятувальні підрозділи. Їм допомагають лісівники, військові, правоохоронці та курсанти Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.

– Пожежі на торфовищах гасити вкрай складно, – зауважив очільник області Юрій Ткаченко. – До всього посуха та вітряна погода. У цьому місці й низький рівень залягання ґрунтових вод. Однак ми маємо досвід ліквідації таких пожеж і злагоджену роботу потрібних служб. Людського ресурсу вистачає. На комісії ми вирішили спрямувати додаткові кошти з резервних фондів районного й обласного бюджетів на пальне. Окрім того, звернемось до Білозірської ОТГ. Також залучатимемо додаткову важку інженерну техніку, що є в розпорядженні місцевих підприємств. Ми ставимо собі за мету в жодному разі не допустити поширення вогню та впоратися із цією пожежею за тиждень.

Водночас фахівці Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Черкаській області проводять із населенням роз’яснювальну роботу. Зокрема, рекомендують, як мінімізувати вплив цієї пожежі на здоров\’я. Такі рейди відбуваються не лише в Черкаському районі, а й у сусідніх із ним.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x