Про всихання лісів говорили лісівники Черкащини на обласній колегії

Про всихання лісів говорили лісівники Черкащини на обласній колегії

Днями під керівництвом начальника Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Дзюбенка відбулося засідання колегії за участю директорів лісгоспів. Головна тема, що була винесена для обговорення, – погіршення санітарного стану хвойних лісів, спричинене масовим їх всиханням, та запровадження необхідних заходів для боротьби з цією проблемою. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Начальник управління Олександр Дзюбенко доповів про хід колегії Держлісагентства України, на якій розглядали питання масового всихання лісових насаджень. Найбільшої інтенсивності цей процес набув у 2017 році. Черкаська область поряд з Волинською, Житомирською, Київською, Львівською, Рівненською, Хмельницькою та Чернігівською областями належать до таких регіонів, де осередки масового всихання лісів продовжують збільшуватися. Пошкоджені насадження потребують негайного лісогосподарського втручання.

Щодо хвойних лісів Черкащини, за попередніми підрахунками всихання спостерігається на загальній площі понад 10 тис. гектарів. Згідно наказу Державного агентства лісових ресурсів України від 14.09.2017 №421, у держлісгоспах до 25.09.2017 року буде проведено інвентаризацію осередків шкідників у соснових насадженнях, з метою виявлення пошкоджених ділянок лісу та розрахунки витрат на розробку пошкоджених насаджень, відтворення на зрубах більш стійких і високопродуктивних деревостанів. Результати здійсненої інвентаризації будуть направлені до тероргану Державної служби України з надзвичайних ситуацій, обласної державної адміністрації, Міністерства екології та природних ресурсів.

Як наголосив Олександр Дзюбенко, всихання соснових лісів вже названо «біологічною пожежею», тож проблема потребує термінового прийняття відповідних рішень та здійснення необхідних заходів з оздоровлення лісів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x