На Черкащині правоохоронці оголосили п’ятьом учасникам злочинного угруповання підозри

На Черкащині правоохоронці оголосили п’ятьом учасникам злочинного угруповання підозри

Рейдери з підробними документами заволоділи майновими правами підприємства. Схему організував 62-річний черкащанин. Ділкам загрожує до 12 років позбавлення волі, повідомляють у пресслужбі ГУНП України в Черкаській області.

Головне управління Національної поліції в Черкаській області спільно зі Службою безпеки України та Управлінням стратегічних розслідувань ДСР Національної поліції викрили 62-річного чоловіка, який організував злочинну спільноту та залучив до неї чотирьох спільників. Щоб реалізувати схему рейдерського захоплення приватного підприємства, організатор чітко розподілив між усіма функції.

Зловмисники розробили план та фіктивні документи й після таких маніпуляцій заволоділи майновими правами підприємства та частками його засновників.

Нагадаємо, що в березні на Черкащині мала місце спроба рейдерського захоплення одного з підприємств. Правоохоронці відреагували миттєво та вжили заходів щодо обмеження будь-яких дій правопорушників. Тоді слідчі відкрили кримінальне провадження та повідомили про підозри двом жителям Кропивницького. Крім того, у травні правопорушникам повідомили про підозри у протиправному заволодінні майном підприємства.

Наразі слідчі за процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури повідомили про підозру п’ятьом фігурантам у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) КК України. Слідство триває.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x