Обираємо парасольку, яка переживе не одну осінь

Обираємо парасольку, яка переживе не одну осінь

✓ Спробуйте закрити і відкрити парасольку, переконайтеся, що механізм не заїдає і його комфортно використовувати.
✓ Перевірте, наскільки добре тканина натягнута на куполі парасольки і прикріплена до спиць. У парасолі-тростини матеріал повинен бути натягнутий щільно, у складних моделей – слабше, але не надто. Матеріал повинен бути не просто пришитий в декількох місцях по шву, а ще й зафіксований пластиковими ковпачками.
✓ Основними типами матеріалу куполу є нейлон, поліестер, епонж і тканини з тефлоновим просоченням. Нейлон – найдешевший і найменш вибагливий. Поліестер – має найяскравіший і найвишуканіший вигляд, але швидше зношується і рветься. Епонж і тефлон міцні і витривалі, не намокають, а отже й не потребують сушіння, але коштують дорожче.
✓ Перевірте стійкість каркаса. Погойдайте парасолькою. Каркас повинен бути закріплений щільно. Спиці мають бути однакової довжини і утворювати купол правильної форми. Кріпляться спиці жолобком вгору, а не вниз, тоді купол парасольки не буде вивертатися вітром.
✓ Існують парасольки, які не складаються (прикладом може служити парасолька-тростина), двоскладні, трискладні і чотирискладні. Парасолі з трьома і чотирма колінами завоювали велику популярність через компактний вигляд. Хоча найбільш міцними вважаються двоскладні парасольки.
✓ Верхівка парасольки повинна бути закруглена, фіксатор на стержні зроблений з пластмаси. Перевірте ковпачок на маківці парасольки, він повинен бути міцно зафіксований.
✓ Якісна парасоля повинна мати логотип на куполі, штрих-код і гарантію на 6-12 місяців експлуатації. На ярличку парасолі, крім цього, повинен бути вказаний склад матеріалу.
✓ Кількість спиць може коливатися від 8 до 32. Спеціалісти ж радять зупинити вибір на 16. Менша кількість впливає на міцність, більша – на вагу.
✓ Вибираючи парасольку для дитини, перевірте її безпеку. Кінці спиць повинні бути закриті пластмасовими кульками. Фіксатор дитячої парасолі виготовляється з пластмаси, щоб не прищемити дитині пальчики.
✓ Зверніть увагу на вагу і розмір парасольки. Якщо ви плануєте носити її з собою в сумочці, не варто вибирати важкі моделі.
✓ Перевірте, чи додається до парасольці спеціальний чохол для зберігання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x