Одаровані діти Черкащини отримуватимуть стипендію голови обласної ради

Одаровані діти Черкащини отримуватимуть стипендію голови обласної ради

П’ятеро юних черкащан упродовж 2024 року отримуватимуть стипендію голови обласної ради для обдарованих дітей. Разом із ними вперше виплати отримають і викладачі та наставники, які готують дітей до змагань. Про це інформують у Черкаській обласній раді.

− Юні й беззаперечно талановиті! Це про наших дітей. Обдарованих черкащан, які своєю сміливістю, майстерністю й ентузіазмом уже підкорили не один міжнародний турнір, не одну світову сцену. Щиро бажаю діткам успіху! Дуже приємно, що Черкащина рясніє такими талантами і в наших силах їх підтримувати й стимулювати. Зауважу, що вперше разом із вихованцями відзначили і їхніх вчителів та тренерів. Людей, котрі вклали чимало сил у зростання таких здібних дітей. Тож, починаючи з цього року, наставники, які підготували лауреатів на стипендію, отримають разову виплату, − прокоментував голова обласної ради Анатолій Підгорний.

Тож лауреатами стипендії цього року стали:

Діана Головченко, учениця Черкаської дитячої школи мистецтв по класу фортепіано.

Володарка Гран-прі міжнародного двотурового фестивалю-конкурсу «STARS of CROATIA» (Хорватія), Канадсько-українського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Торонто 2022», лауреатка I премії міжнародного двотурового фахового конкурсу талантів «Алея зірок України 2023».

Викладачка − Інна Криворучко.

Денис Ковалець, вихованець гуртка «Автомоделювання (кордові та радіокеровані моделі) “КЗ “Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради».

Неодноразовий чемпіон України з автомодельного спорту всеукраїнських змагань, в яких вже здобуто понад 10 перемог, із 2023-го року володар спортивного розряду «Кандидат у майстри спорту України» з автомодельного спорту.

Наставник − Олександр Ткаченко.

Каріна Кучеренко, вихованка КЗ «Шполянський центр дитячої та юнацької творчості учнівської молоді» Шполянської міської ради.

Багаторазова переможниця міжнародних, всеукраїнських, обласних мистецьких конкурсів-фестивалів літературного, образотворчого, декоративно-прикладного та театрально-сценічного мистецтв. Дівчина бере активну участь у культурно-мистецькому житті Шполянської громади.

Наставниця − Людмила Бондаренко.

Богдан Рябенко, вихованець КЗ «Обласна дитячо-юнацька спортивна школа для осіб з інвалідністю Черкаської обласної ради». Триразовий чемпіон фінальних змагань з легкої атлетики зі стрибків у довжину ХХХ Спартакіади «Повір у себе».

Тренер-наставник − Антон Скачков.

 

Павло Телятников, учень Городищенської дитячої школи мистецтв ім. С. С. Гулака-Артемовського.

Переможець міжнародних та всеукраїнських багатожанрових конкурсів мистецтв «Калинові острови», «Українська мрія», Х−ХІ відкритих конкурсів-фестивалів пам’яті нашого славетного земляка, С. С. Гулака-Артемовського.

Викладачка − Оксана Гаркуша.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x