Дощі та зниження температури прогнозують в області на вихідні

Дощі та зниження температури прогнозують в області на вихідні

Завтра погоду Черкащини формуватиме південний циклон та його атмосферні фронти. Тому прогнозуються дощі – від помірних до місцями по області сильних. Уночі та вранці у західній частині області туман. Спостерігатиметься поривчастий вітер 9−14 м/с, в окремих районах до 17−22 м/с. Температура повітря вночі 12−17°, удень 18−23º. У неділю інтенсивність опадів зменшиться, температурний фон знизиться: вночі 9−14°, вдень 17−22°. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Із 25 вересня внаслідок впливу антициклону з півночі опади припиняться, а температурний фон продовжить знижуватися. І вже 28 вересня у нічні та ранкові години очікуються перші заморозки інтенсивністю до 3º.
Температура води у Дніпрі біля Черкас 19°С і поки що відповідає купальному сезону. Радіаційний фон у Черкасах становить 12 мікрорентген на годину, що у межах природного фону.

До відома: за кліматичними даними середньодобова температура на 23 вересня становить 13,3° тепла, на цю дату найвища температура повітря 27,7° тепла відмічалася у 2015 р., найнижча 1,2° морозу – у 1963 р. Атмосферний тиск знижений, наступної доби падатиме. Відносна вологість повітря збільшиться.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x