У Каневі запрацював Університет третього віку

У Каневі запрацював Університет третього віку

21 вересня у Каневі вперше в новому навчальному році святковим засіданням розпочав роботу освітній проект – Університет третього віку. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.

Наразі в Університеті запрацюють такі факультети: краєзнавчий, здорового способу життя, клубної роботи, позитивної психології. Організовує роботу (безоплатно) Кияшко Валентина Павлівна.

Зацікавлених у власному розвитку пенсіонерів запрошують на засідання щочетверга о 15 годині. Телефонуйте до терцентру 3-62-44.

Довідково: Згідно з дослідженням Всесвітньої організації охорони здоров’я Україна займає перше місце в світі по розповсюдженню депресії, особливо серед людей пенсійного віку. На думку експертів, навчання – ефективний засіб профілактики депресій у людей похилого віку. Участь в освітньому процесі допомагає людині крокувати в ногу з часом, тренувати пам’ять, розвивати інтелект.

Заняття в Університеті третього віку належать до так званої неформальної освіти, він не ставить за головну мету отримання основної професії та подальшого працевлаштування, а дає персональний розвиток, соціальну адаптацію та збереження активної життєвої позиції. Накопичення нових знань дозволяє слухачам реалізувати свої здібності, залишатися самостійними і бути менш схильними до стресових ситуацій у кризовий період. Цей проект переслідує єдину мету – «Освіта впродовж усього життя».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x