Вибираємо зручну і якісну прасувальну дошку

Вибираємо зручну і якісну прасувальну дошку

Шкільний сезон лише почався, а вже практично кожній мамі чи бабусі довелося бодай раз випрати якщо й не всю то принаймні котрусь із частин шкільної форми. Про те ж, наскільки часто доводиться прасувати пом’ятий «діловий» одяг юних шукачів знань, і говорити не доводиться. Не меншої уваги потребують і речі дорослих. Отже, якщо ви не зробили цього раніше, саме час подумати про те, щоб забезпечити себе комфортним робочим місцем коло праски. Досягти цього нескладно: достатньо придбати якісну прасувальну дошку. Але щоб зробити це, доведеться взяти до уваги кілька важливих дрібниць.

Основних критеріїв вибору дійсно хорошої дошки є декілька. Коротко зупинимося на кожному з них. Дошка не повинна важити занадто багато, адже нею найчастіше користуються жінки. Та й у чоловіків бажання щодня носитися з зайвим тягарем зникає досить швидко. Після складання, прасувальна дошка не повинна займати занадто багато місця. Адже її потрібно десь зберігати. Міцність конструкції – один з найважливіших параметрів. Дошка не повинна хитатися при прасуванні або, тим більше, прогинатися. Дуже важливо, щоб міцність не сильно впливала на вагу і габарити. Тому необхідна певна «золота середина». Для ефективного і швидкого прасування поверхня повинна бути досить широкою. На дошці обов’язково повинна бути підставка для праски. Бажана також наявність переноски з розеткою, в яку буде включатися праска. Якщо дошкою користуватимуться різні люди, буде зручно, якщо ніжки регулюються по висоті. При цьому важлива простота системи регулювання, а також надійність фіксаторів. Також варто звернути увагу на поверхню. Вона повинна мати м’яке покриття, але щоб воно при цьому не пригорало.

Стільниця – основний елемент прасувальної дошки. Її основа може бути виготовлена з декількох типів матеріалів. ДСП є найдоступнішим. Однак він має один істотний «мінус». З плином часу така стільниця під впливом пари і вологи може деформуватися. Хорошим матеріалом є сітка. Вона може бути плетеною або цільною. Вона дозволяє парі легко проходити крізь поверхню, що грає важливу роль. Крім того, вона міцна і не деформується. Дошки з суцільного листа металу відрізняються високою міцністю і довговічністю. Необхідно лише звертати увагу на частоту отворів для проходу пари. Якщо їх мало, то буде часто псуватися чохол. Тому ідеальний варіант – покрита деревом залізна стільниця. Якщо маєте достатньо грошей, зверніть увагу на термопластик. Це інноваційний матеріал, що добре пропускає пар, не піддається провисанню, міцний і при цьому дуже легкий, а також відбиває тепло. Його єдиний недолік – висока вартість. Якщо міркувати про розміри стільниці, то тут кожен керується власними уподобаннями. Але все ж, оптимальною є ширина від 38 см, а довжина – близько 150 см.

Чохол, що покриває стільницю прасувальної дошки, грає важливу естетичну і практичну роль. Дешеві моделі зазвичай мають бавовняні чохли. Якіснішими вважаються покриття з синтетичних матеріалів, які відрізняються негорючістю, антипригарними і вологонепроникними властивостями. Багато виробників роблять чохли змінними, щоб їх можна було замінити або випрати. Це хороший вибір, лише зверніть увагу на те, що такий чохол повинен надійно кріпитися і не ковзати по стільниці. Також непогано, коли між чохлом і стільницею є м’яка підкладка. В іншому випадку доведеться щось стелити. Серед додаткових аксесуарів варто виділити спеціальні вкраплення, що дозволяють очищати праску, вставки з металу для двостороннього прасування тощо.

Варто звернути увагу і на ніжки. Краще, якщо вони будуть виступати за краї виробу по ширині. В цьому випадку прасувальна дошка буде більш стійкою. Від матеріалу ніжок залежить міцність і легкість. В ідеалі вони повинні бути виготовлені з алюмінію. Також на ніжках повинні бути наконечники з пластмаси або гуми. Такі елементи безпеки запобігають ушкодженню підлоги. Не завадить також звернути увагу на метод кріплення ніжок до стільниці. Можуть використовуватися гвинти, зварювання або заклепки. Найкраще обирати саме гвинти: вони не лише міцніші за інші, а й у разі потреби легко замінюються.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x