На Черкащині прогнозують похолодання

На Черкащині прогнозують похолодання

У минулі вихідні Черкащину ВКРИВ ГУСТИЙ ТУМАН. Метеостанції фіксували тривале (до 14 годин) погіршення видимості до 200-500 м, подекуди 50 м, що відповідає критерію небезпечного метеорологічного явища І рівня небезпечності.

ПРИЧИНА – потужне надходження теплого та вологого повітря субтропічного походження, апогей якого припав на СЬОГОДНІ, 12 лютого. На 14:00 годину стовпчики термометрів ЗАФІКСУВАЛИ 11-12° тепла, місцями не обійшлося без оновлення рекордних максимумів.

13 лютого – атмосферні фронти циклона «Paulina» з центром на Гданськом, проявлять себе ДОЩЕМ ТА КВІТНЕВИМИ ТЕМПЕРАТУРАМИ: вночі 4-6° тепла, вдень 10-12° тепла.

Із 14 лютого Черкащина перебуватиме в улоговині циклону з півдня, який в кінці тижня поступиться місцем арктичному антициклону зі сходу. Температурний фон знизиться на 5-7° і дощ поступово перейде у сніг. 14 лютого прогнозують невеликий дощ, температура 1-6° тепла.

15 лютого – невеликий дощ та мокрий сніг, температура близько 0°.

16 лютого – невеликий сніг, температура вночі 1-6° морозу, вдень 4° морозу – 1° тепла.

За прогностичними розрахунками, у найближчі вихідні морози посиляться, опади припиняться, сонячних годин стане більше. Дискомфорту додаватиме поривчастий вітер.

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x