Культурна спадщина Черкас

Культурна спадщина Черкас

Місто Черкаси має унікальну історію та спадщину зокрема, яка досі вражає як міських жителів, так і туристів. Цьому населеному пункту понад 740 років і за цей період його жителі зуміли створити величезну кількість об’єктів, які сьогодні вважаються культурною спадщиною. Одне з таких місць – це затоплена Стара Митниця, де були стародавні поселення, і в майбутньому цей район вважався промисловою частиною міста.
Не зайвим буде згадати єврейський цвинтар, черкаський планетарій та багато іншого. Сюди треба приїхати та все це побачити на власні очі, купивши заздалегідь квиток на інтерсіті Київ – Черкаси в режимі онлайн. По приїзду культурна спадщина Черкас буде біля ніг туриста, але не зайвим буде вивчити всі визначні пам’ятки та заздалегідь підготувати маршрут.

Основні пам’ятки

 

Палац одружень – його заслужено називають одним із найкрасивіших в Україні. Унікальна архітектура з використанням стилю неоренесансу вражає навіть тих, хто не знайомий із цим. Історичні пам’ятки Черкас багато в чому не такі гарні, як цей об’єкт. Він був побудований в 1892 році як замовлення підприємця Щербини, тому спочатку використовувався у вигляді особняка. Тут був розміщений зимовий сад та стайні.

Свято-Михайлівський собор також варто відвідати, у нього висота 72 метри, довжина близько 58 метрів, а ширина 54 метри. Він збудований у відносно рідкісному для України візантійському стилі, виглядає дуже переконливо. Водночас вміщує 12 тисяч людей.

Пагорб слави обов’язково продовжуватиме туризм у Черкасах. Це місце має особливу атмосферу завдяки наявності меморіалу, включаючи комплекс братської могили загиблих солдатів у Другій світовій війні. Увійшовши на вершину пагорба, є можливість милуватися краєвидами річки Дніпро.

Долина троянд є невеликим парком і сюди можна потрапити після того, як спуститися з Пагорба слави. Влітку тут розпускається велика кількість троянд та інших вишуканих кольорів із унікальними ароматами. Обов’язково потрібно відвідати сонячний годинник, виконаний у вигляді птиці.

Не слід забувати про музеї Черкас, відвідуючи Обласний краєзнавчий музей. Тут зібрано велику кількість матеріалів та етнографії про історію регіону. Усього представлено 30 залів загальною площею 2800 квадратних метрів. Також можна відвідати Черкаський художній музей, де час від часу відбуваються різні виставки та презентації.

Культурні заходи

 

Коли архітектурна спадщина Черкас пройдена, можна відвідати ті чи інші заходи. Багато хто з них проходить у Черкаській обласній філармонії, включаючи концерти відомих музикантів, виступи у комедійних жанрах, а також різні вистави на мотиви українських творів. У музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка також проходять різні вистави в тому чи іншому форматі. Усі культурні заходи у Черкасах афішуються заздалегідь.

Значення культурної спадщини для міста

 

Кожен із об’єктів є складовою культурного життя городян. Розуміючи, що Черкаси знаходяться у географічному центрі України, сюди можна легко дістатися з будь-якого куточка країни. Чого тільки варта одна мистецька галерея Черкас, зоопарк, пам’ятник водопровіднику, Парк перемоги та багато іншого. Все це має залишитися у спадщині для наступних поколінь, які зможуть оцінити те, як жили їхні батьки.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x