Теплопостачальники Черкас прозвітували про готовність до опалювального сезону

Теплопостачальники Черкас прозвітували про готовність до опалювального сезону

Черкаські комунальники розповіли про готовність міста до початку опалювального сезону. Нині, нагадаємо, в обласному центрі працює два теплопостачальні підприємства – «Черкаситеплокомуненерго» та Черкаська ТЕЦ. Їхні очільники переконують: у випадку сильного похолодання зможуть подати тепло в оселі черкащан раніше. Про це йшлося на нараді з працівниками житлово-комунального господарства. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської міськради.

Як розповів директор «Черкаситеплокомуненерго» Микола Кушнір, аби підготуватися до безперебійної подачі тепла, в одній із котелень на Хрещатику, 84 та ще в трьох центральних теплових пунктах на Грушевського, 97, Новопречистенській, 82 та Благовісній, 310 провели капітальні ремонти. Натомість ще 35 котелень та 79 ЦТП охопили поточним ремонтом.

Водночас, за його словами, 42,84 км мереж опалення та ще 9,34 км труб гарячого водопостачання замінили цього року на попередньо ізольовані.

– Нині триває останній етап гідравлічних випробувань, перевіряємо мережі на проспекті Хіміків, вулиці Смілянській та в Південно-Західному районі, – розповів Микола Іванович. – Упродовж тижня ми ліквідуємо всі виявлені пориви.

Загалом же, каже, від початку проведення випробувань тільки їхнім підприємством виявлено 211 поривів на мережах (із них 181 вже ліквідували). Тоді як ТЕЦ – 74 (усунули наразі – 71 порив).

– Серед проблемних ділянок лишаються мережа за адресами: вул. Героїв Дніпра, 85, бульвар Шевченка, 289, вул. Сергія Амброса, 98, вул. Гетьмана Сагайдачного, 172 та вул. Пацаєва 24, – повідомив Микола Кушнір та додав, що переважна більшість цих будинків обслуговують ОСББ.

Натомість голова правління Черкаської ТЕЦ Віктор Олексенко визнав, що четвертий етап гідравлічних випробувань через складність із замовленням нових труб – затягнувся. Утім, обіцяє, що вже до кінця цього тижня всі роботи будуть завершені.

– Зараз у нас виникло два серйозні пориви в районі «Літака» та вулиці Сумгаїтської, що в Південно-Західному районі Черкас, – сказав Віктор Володимирович. – Ми намагатимемося їх ліквідувати в найкоротші терміни, плануємо завершити до кінця тижня.

Водночас, вони звернулися до директорів СУБів та ОСББ із проханням пришвидшити роботи із заповнення теплоносієм внутрішньо будинкових систем опалення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x