До другої річниці повномасштабної війни в Черкасах відкрили проєкт «neveragain#2022⁕»

До другої річниці повномасштабної війни в Черкасах відкрили проєкт «neveragain#2022⁕»

22 лютого в Черкаському художньому музеї відбулося відкриття проєкту «neveragain#2022⁕» до другої річниці повномасштабного вторгнення росії на територію України та Міжнародного дня підтримки жертв злочинів. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Черкаського художнього музею.

Проєкт «neveragain#2022⁕» − візуальний меседж/код #2022⁕, що надає нове дихання європейській моделі пам’яті Другої світової «Never Again» та повертає людську пам’ять у реальність, яку ми допустили і якої треба уникнути на майбутнє. І кому як не українцям є що про це сказати.

«Час констатації факту вторгнення, переживання ролі жертви та благань про допомогу минув. Україна впевнено йде до перемоги. Це буде славний час, але рясно омитий сльозами і кров’ю нашого народу. І ми прагнемо, щоб не лише наша пам’ять стала запобіжником від того аби подібне ніколи не повторювалося. Ми хочемо, щоб цього разу кожен на нашій планеті навчився по-справжньому цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його усіма розумними засобами. І діяти потрібно негайно», − йдеться у дописі.

Ініціатором цього проєкту стала кафедра дизайну Черкаського державного технологічного університету.

Експозиція сформована з двох окремих локацій: образотворча й дизайнерська. Головну частину експозиції складають роботи членів Національної спілки художників України, Спілки народних майстрів України, Спілки фотографів та Спілки дизайнерів. Представлено плакати та моделі кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету, а також доповнюють їх − кафедри дизайну Черкаського державного бізнес-коледжу. Локація дизайну збагачена ретроспективними роботами міжнародної акції «ВОЛЬНАНОВА» минулих років як нагадування, що війна триває.

У проєкті беруть участь митці із Австрії, Аргентини, Бразилії, Бельгії, Канади, США, Іспанії, Греції, Китаю, Колумбії, Малайзії, Японії, Мексики, Франції, Чилі, Німеччини, Грузії, Польщі, Португалії, Південної Кореї, Швеції.

Арткуратор, голова Черкаського відділення молодіжного об’єднання Спілки художників України, член Національної спілки художників України − черкаський художник Володимир Яковець.

Проєкт діє до 24 березня 2024 року.

 

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x