Особливості вибору шафи-купе для кімнат різного призначення

Особливості вибору шафи-купе для кімнат різного призначення

Серед основних елементів внутрішнього наповнення сучасних квартир і житлових будинків чи не найвагомішу роль відіграє шафа-купе. Вона дозволяє швидко і якісно вивільняти, упорядковувати й оптимізовувати простір. Але такий ефект отримується лише при здійсненні правильного вибору.

 

Різноманіття шаф-купе

 

Класифікація шаф-купе передбачає поділ на групи за цілим рядом ознак. Найбільшою популярністю користуються різновиди:

за типом конструкції — корпусні та вбудовані;

конфігурацією — прямі (лінійні), кутові, трапецієвидні, радіусні (напівкруглі);

матеріалом дверцят — дерев’яні, скляні, дзеркальні, пластикові, комбіновані;

оформленням фасадів — глянцеві й матові, темні й світлі, однотонні й багатобарвні, оздоблені вишуканим декором і виконані в стриманому дизайні;

комплектацією — оснащені певним набором і кількістю малих та великих полиць, висувних ящиків, штанг для вішаків та інших пристосувань, подекуди й не зовсім стандартних.

Також шафи-купе розрізняються за розмірами, кількістю розсувних стулок, видом механізму закривання/відкривання, наявністю підсвітки чи других корисних доповнень. Настільки широкий асортимент дає можливість задовольняти будь-які потреби, в тому числі й стосовно забезпечення ефективності функціонування кімнат різного призначення.

 

Рекомендації щодо вибору шафи-купе

 

Плануючи придбання шафи-купе, спочатку визначають вирішальний фактор. Якщо це функціональність, то зазвичай відштовхуються від призначення кімнати.

1. Передпокій або коридор. В ньому органічно виглядатиме як кутова шафа-купе, так і пряма, якщо вона не перешкоджатиме вільному пересуванню людей і відкриванню міжкімнатних дверей. Всередині повинні бути місця для зберігання верхнього одягу, головних уборів, взуття та різних аксесуарів. Також бажано, щоб хоча б один із фасадів був дзеркальним. Тоді зручно перевіряти свій вигляд перед виходом із дому.

2. Вітальня. Сюди варто купувати незвичайну конструкцію. У поєднанні зі стильно декорованими панелями вона підвищуватиме презентабельність інтер’єру. Внутрішнє наповнення має складатись з великої кількості полиць для книг, сувенірів, святкового посуду, теле- та аудіотехніки. При цьому розміщуватись вони повинні так, щоб шафу-купе можна було залишати відкритою і щоб це не порушувало її естетичності.

3. Спальня. Чи не найкращим варіантом для неї є вбудована шафа. Таку легко перетворити на повноцінну гардеробну, особливо якщо помістити туди столик-поличку із дзеркалом на задній стінці та приховати невеликий стілець.

А от для квартири-студії, дитячої кімнати або домашнього кабінету гарно підійде шафа-купе з функцією трансформування. Прості маніпуляції з її складовими за лічені хвилини організовують в приміщенні робочий куточок або зону відпочинку.

Тобто варіантів на всі випадки життя більш ніж достатньо. Головне — при виборі не нехтувати порадами фахівців.

 

*партнерський матеріал

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x