Черкащанка перерахувала понад 14 тисяч гривень псевдобанкіру

Черкащанка перерахувала понад 14 тисяч гривень псевдобанкіру

Жінка повірила невідомому чоловіку, який їй зателефонував та назвався працівником банку. Вона виконала всі вимоги псевдобанкіра і в результаті залишилася без грошей, інформують у пресслужбі ГУНП України в Черкаській області.

Чоловік, який зателефонував 70-річній жительці села Миколаївка, стверджував, що її намагаються ошукати. Щоб убезпечитись від протиправних дій із картковим рахунком, він вимагав перерахувати гроші на інший картковий рахунок. Пенсіонерка виконала всі умови після чого, із її банківської картки зникли 14 100 гривень. Наразі за фактом шахрайства правоохоронці розслідують кримінальне провадження.

Шахрайство з банківськими картками − найпоширеніший вид злочину, від якого потерпають довірливі громадяни.

Для того, щоб заволодіти вашими коштами зловмисникам необхідна наступна інформація: пароль від банківської картки; секретне слово, SMS-код, який прийшов на номер мобільного телефону, номер банківської картки, термін її дії, CVV2-код тощо.

Правоохоронці Черкащини застерігають − не повідомляйте жодних персональних даних. Справжній співробітник банку ніколи не запитає конфіденційні дані картки, тому що це − порушення закону.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x