1,7 тис. черкащан подорожували в межах України

1,7 тис. черкащан подорожували в межах України

27 вересня – Всесвітній день туризму, який було засновано у 1979 році Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації при ООН. Метою цього свята було не тільки пропаганда туризму, а й широке висвітлення його внеску в економіку як окремих країн, так і світового співтовариства в цілому.

У 2016 році на Черкащині діяли 86 суб’єктів туристичної діяльності, якими обслуговано 11,7 тис. туристів та 9,6 тис. екскурсантів. Серед туристів − 1,7 тис. наших співвітчизників подорожували у межах України, 10,0 тис. подорожували за кордоном. Із загальної кількості туристів 12,8 % – діти віком до 17 років. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ статистики в Черкаській області.

Найбільшою популярністю у 2016 році серед українських туристів, які виїжджали за кордон, користувалися Туреччина, Єгипет, Кіпр, Чеська Республіка, Польща, ОАЕ, Італія, Греція, Болгарія. Основною метою подорожей залишалися дозвілля та відпочинок, яким скористалось 98 % туристів, 2 % виїжджали на лікування, ділову поїздку та навчання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x