У Черкаському центрі зайнятості на обліку перебуває 4 тисячі осіб

У Черкаському центрі зайнятості на обліку перебуває 4 тисячі осіб

Нині на обліку Черкаського обласного центру зайнятості перебуває 4 000 тисячі осіб, які мають статус безробітного. Водночас цьогоріч від роботодавців уже надійшло майже 3 000 вакансій. Про це розповіла заступниця директора обласного центру зайнятості Марина Сорокіна. Про це повідомляють у пресслужбі Черкаської ОВА.

Як вона зауважила, щодня центр може запропонувати клієнтам понад 1 000 вакансій. Роботодавці нині найбільше потребують працівників сфери обслуговування, будівництва та промисловості.

– Для пошуку варіантів зайнятості використовуються усі можливості, – додала Марина Сорокіна. – Це опитування підприємств, аналіз оголошень у медіа та електронних ресурсах, вивчення інформації на сайтах із пошуку роботи. Наше першочергове завдання – забезпечити клієнтів роботою, а роботодавців – потрібним персоналом.

Водночас окрема увага в області зосереджена на підтримку і працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

– Загалом із початку повномасштабної війни на Черкащині працевлаштовані 1 255 ВПО, – зауважила Марина Сорокіна. – Наразі в області на обліку перебувають 574 особи.

Крім цього, у регіоні реалізовують державні програми. Зокрема, із початку 2024 року послугою надання ваучера на навчання скористалися 89 громадян.  Серед них – 5 внутрішньо переміщених людей, 9 людей із інвалідністю та один ветеран.

За час дії програми з надання мікрогрантів на Черкащині 290 учасників уже отримали грантові виплати та розвивають бізнес. Грантоотримувачі працевлаштували 220 людей на новостворені робочі місця, зокрема і колишніх безробітних.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x