Селянам на Канівщині нагадали про небезпеки посушливої погоди

Селянам на Канівщині нагадали про небезпеки посушливої погоди

Посушлива погода, яка останнім часом переважала у Канівському районі, створила передумови для формування надзвичайної пожежної небезпеки в екосистемі регіону. Тому, зважаючи на істотну загрозу виникнення загорянь на відкритих територіях, покладів торфу, а також в лісових масивах, рятувальники Канівської пожежної частини 28 вересня провели на територіях Ліплявської та Келебердянської сільських рад спеціальний профілактичний захід. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Громадянам рятувальники роз\’яснили правила поведінки із вогнем, а також особливості дотримання правил безпеки, аби не спровокувати пожежу торф’яних родовищ та уникнення масштабного випалювання сухої трави.

У той же день фахівці ДСНС здійснили контроль місцевості, де є торф та оглянули джерела водопостачання, які у випадку необхідності будуть використовуватися для гасіння пожеж під час пожежонебезпечного періоду.

Працівники 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України звернулися до громадян з проханням не провокувати своїми діями загорання в екосистемах.

– Якщо ви, відпочиваючи на природі, почули характерний запах гарі, або побачили, що місцями з-під землі просочується дим, а сама земля гаряча – це торф’яна пожежа. В такому разі необхідно негайно повідомити Службу порятунку за номером «101»! – закликають рятувальники.

Пам\’ятайте, що протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:
• створювати смітники та спалювати відходи;
• спалювати стерню та післяжнивні залишки на сільськогосподарських полях;
• відвідувати хвойні ліси при оголошенні надзвичайної пожежної небезпеки 5-го класу;
• розводити та залишати багаття на відкритих територіях;
• палити, кидати у полі та лісопосадках непогашені сірники або недопалки;
• полювати з використанням вогнепальної зброї;

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x