Якою буде погода на Черкащині цього тижня, розповіли синоптики

Якою буде погода на Черкащині цього тижня, розповіли синоптики

Південні процеси обумовили на Черкащині аномальну теплу зиму та раннє настання метеорологічної весни. А північні процеси, що домінують наразі, загальмували темпи активного наростання тепла. Уночі з’явилися морози 3−5º, але вдень завдяки сонцю температура підвищується до 10−12° тепла. Таку комфортну, суху, спокійну погоду з великими добовими коливаннями температури повітря зумовлювали антициклони, що один за одним переміщувалися зі Скандинавії на Каспій.

Завдяки активізації циклонічної діяльності, характер погоди в нашому регіоні зміниться, існує висока ймовірність, що тритижневий бездощовий період закінчиться.

Завтра, 12 березня, погода на Черкащині буде різною. На заході області атмосферні фронти циклону «ELFI», проявлять себе дощем та мокрим снігом, на окремих ділянках доріг ожеледиця. На сході – без істотних опадів. Температура вночі 3º морозу – 2º тепла, вдень 5−7º тепла. Дискомфорту додаватиме поривчастий вітер, який посилюватиме відчуття холоду.

У середу, 13 березня, − часом невеликий мокрий сніг та дощ. Температура вночі 3º морозу – 2º тепла, вдень 1−6º тепла.

Із четверга вітри змінять свій напрямок на південно-східний, потепліє на 3−5º. Вночі близько 0º, вдень 5−10º тепла, опадів не очікується.

За попередніми оцінками, найближчі вихідні очікуються комфортними.

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x