Черкаський школяр адміністрував телеграмканал, де розповсюджував порнографічні матеріали

Черкаський школяр адміністрував телеграмканал, де розповсюджував порнографічні матеріали

Підліток створив телеграмканал, через який розповсюджував заборонені матеріали, у тому числі й порнографічного характеру. За видалення таких публікацій він вимагав гроші.

До черкаських правоохоронців надійшло повідомлення від батьків про те, що в одному з телеграмканалів розповсюджені фотографії їхніх дітей та інша особиста інформація, у тому числі й порнографічного характеру. Після публікування таких постів із дітей зловмисник вимагав гроші за їх видалення.

Працівники кіберполіції спільно з правоохоронцями Черкаського районного управління поліції, під час проведення комплексу слідчо-розшукових заходів, встановили особу правопорушника. Ним виявився 14-річний киянин.

За місцем проживання  підлітка правоохоронці провели санкціонований обшук. Слідчі вилучили мобільний телефон, із якого здійснювалося адміністрування телеграмканалу та інші речові докази, які підтверджують факт вчиненого правопорушення.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 301-1 (Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

 

За інформацією пресслужби ГУНП України в Черкаській області

 

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x