У Черкасах держвиконавця затримали за одержання неправомірної вигоди

У Черкасах держвиконавця затримали за одержання неправомірної вигоди

У п’ятницю, 29 вересня, на гарячому затримали державного виконавця одного з районних відділів Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Черкаській області, який запровадив схему вимагання та отримання від фізичної особи-боржника неправомірної вигоди в розмірі 12 тис. грн. за сприяння у закритті виконавчих проваджень та невчинення відповідних виконавчих дій. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Затримання здійснили працівники прокуратури Черкаської області, Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчий Головного управління Національної поліції в Черкаській області

Зазначену службову особу затримано в порядку ст. 208 КПК України одразу після отримання нею першої частини грошових коштів в розмірі 4 тис. грн.

За вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Тривають першочергові слідчі та процесуальні дії, вживаються заходи щодо повідомлення особі про підозру та обрання їй запобіжного заходу.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x