Військовий вишкіл і спорт: у Нечаївці відбувся табір «Доброволець»

Із 29 вересня по 2 жовтня у селі Нечаївка Черкаського району відбувався військово-спортивний національно-патріотичний табір «Доброволець». Участь у ньому взяли понад 30 дітей – учні 10–11 класів зі шкіл району. Для них влаштовували і військовий вишкіл, і спортивні ігри, а також історичні гутірки та патріотичні дискусії. Такий виховний захід організували за підтримки Черкаської РДА, спільно із відділом у справах сім\’ї, молоді та спорту Черкаської РДА, а також долучилися організації «Національний Альянс», «Юнацький корпус», ВГО «Молодий Народний Рух» та Черкаська крайова команда УНСО. Таборувався «Доброволець» при Нечаївській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів Черкаської районної ради, інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Першого ж дня учасників «Добровольця» навчали таборуватися, поводитися зі зброєю та виконувати спортивно-військові завдання. Також на історичній гутірці, присвяченій основним історичним подіям нашої країни, «добровольців» навчали критично мислити, розповідали про справжні історичні факти та ідеологію, що викривляє ці факти. Готували також традиційну для табору вечерю – польову юшку, а про важливі речі, які нині відбуваються в нашій країні говорили у затишній обстановці в лісі довкола ватри.

Фоторепортаж можна переглянути тут

Керівник табору «Доброволець», начальник відділу молоді та спорту Черкаської РДА Сергій Бовт зазначає, що спочатку була ідея зробити для дітей справжній піший похід лісами району, навчити їх партизанським премудростям, однак різке похолодання завадило, тому довелося обмежитися просто вправами в лісі.
– Такі заходи корисні для сучасної молоді. Тут вони можуть навчатися військовому ремеслу, проходити вишкіл, займатися спортом, знаходити нових друзів і при цьому відпочивати. Маємо сподівання, що зможемо зробити такий табір щорічним, адже таке таборування – один із елементів національно-патріотичного виховання, – розповідає Сергій Бовт.

Завітав на відкриття військово-спортивного національно-патріотичного табір «Доброволець» і голова Черкаської райдержадміністрації Анатолій Яріш.
– Сподіваюся, що знання, отримані у цьому таборі, допоможуть вам у подальшому житті. А друзі, яких ви тут знайдете, стануть вам надійною підтримкою. Адже майбутнє нашої країни – за вами. Тому важливо, щоб ви були активними, використовували свої знання розумно, не боялися висловлювати свою думку, щось змінювати, брали активну участь у суспільному житті села, району та країни, – побажав присутнім добровольцям Анатолій Яріш.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x