Як вибрати автокрісло для дитини

Як вибрати автокрісло для дитини

До вибору дитячих товарів варто підходити дуже ретельно, особливо якщо це стосується виробів для транспортування малюка в автомобілі. Для таких цілей було винайдено автомобільне дитяче крісло, яке не лише має бути зручним у плані експлуатації, а й гарантувати дитині належний рівень комфорту та безпеки. Про правила вибору такого товару ми розповімо в нашій статті.

 

Різновиди дитячих автокрісел

 

Усі крісла для перевезення малюків в автомобілі поділяються на кілька категорій за віком дитини:

0 — від народження до 6 місяців;

0+ — від народження до 15 місяців;

1 — від 9 місяців до 4 років;

0+/1 — від народження до 4 років;

2/3 — від 3 до 12 років;

1/2/3 — від 9 місяців до 12 років.

 

Також є універсальні моделі 0/1/2/3, в яких можна перевозити дітей від народження до 12 років. Варто зазначити, що під час вибору автокрісла за віком важливо звертати увагу на зростання й вагу малюка. В деяких випадках він може бути значно більшим або меншим за норму, і тоді варто орієнтуватися саме на індивідуальні показники.

Згідно з українським законодавством дитина, яка не досягла 12-річного віку або чий зріст менше 145 сантиметрів, має перевозитися у спеціальному кріслі.

 

Критерії вибору автокрісла

 

Перш ніж замовити автомобільне крісло для дитини, звертайте увагу на такі нюанси:

 

матеріал;

тип кріплення;

функціональність;

практичність.

 

Сучасні моделі виготовляють із міцного пластику. Важливо, щоб цей матеріал проходив лише первинний етап обробки, бо після вторинного він втрачає еластичність і може кришитися зі збільшенням навантаження. Також пластик повинен характеризуватися гіпоалергенністю. Наявність пінополістирольних вставок зробить крісло безпечнішим.

Важливо звертати увагу як на тип кріплення, так і на його сумісність із конкретним автомобілем. Що стосується функціональності, багато сучасних автокрісел доповнюють світловими або звуковими індикаторами, які проінформують про правильність натягу фіксаторів. За практичність відповідає наявність знімних чохлів автокрісла, які можна прати в пральній машині за температури до 30 °C.

Якщо все ще вагаєтеся з вибором автомобільного крісла для дитини, радимо звернутися до консультантів інтернет-магазину Avtokrisla.com. Вони запропонують широкий асортимент якісних товарів та допоможуть підібрати оптимальний варіант для ваших умов експлуатації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x