Яка модель Apple Watch є актуальною у 2023 році

Яка модель Apple Watch є актуальною у 2023 році

Вибір та покупка нового гаджета для себе чи в подарунок — приємна подія. Якщо ви є прихильником бренду Apple та плануєте найближчим часом вибирати розумний годинник, ця стаття допоможе визначитися з потрібною моделлю.

Коли бажаєте бути на хвилі технічних новинок, варто звернути увагу на Еплвотч 9 чи Apple Watch Ultra. Якщо ж бюджет обмежений чи розумієте, що не будете на повну використовувати всі функціональні можливості, можна придивитися до Apple Watch SE. Розглянемо всі актуальні моделі фірмових годинників від купертинівців, щоб ваш вибір був більш усвідомленим.

 

Яка версія краща

 

Простий та логічний принцип вибору гаджета — купити найновішу модель. Але якщо порівнювати Watch Series 9 та Series 8, то різницю помітити надзвичайно складно: дизайн не отримав змін чи оновлень. Основна різниця між моделями криється в більш потужному та сучасному процесорі S9-Cip та покращеному управлінні жестами. Так, Watch 9 дійсно більш швидкий та надійний, але далеко не всі користувачі зможуть помітити реальну різницю під час користування пристроєм. Річ у тім, що навіть ті чипи, які були розроблені у 2018 році (Series 4), працюють без затримок та помилок, тому прихильників бренду дійсно важко здивувати вдосконаленням процесору.

Також в оновленій версії збільшено яскравість дисплею з 1000 до 2000 ніт. Для тих, хто мало користується пристроєм на сонці, ця «обнова» стане причиною швидшого розрядження акумулятора. А от для активних юзерів, яким важливо бачити всю інформацію, незалежно від місця перебування, збільшення пікової яскравості є дійсно важливим.

З точки зору продуктивності гаджета варто орієнтуватися виключно на власні потреби: якщо використовуєте смартвотч «на повну», то свіжа модель стане вдалим вибором. Коли ж просто потрібен надійний та якісний «яблучний» годинник, то можна сміливо купувати попередню версію.

Захищені моделі

 

Apple Watch Ultra першого покоління було презентовано у 2022 році, й модель отримала статус годинника з найвищим ступенем захисту. У вересні 2023 року вийшла оновлена версія, яка від свого попередника відрізняється такими параметрами:

оновлений процесор зі збільшеним запасом продуктивності; 

підвищення пікової яскравості екрана з 2000 до 3000 ніт.

Змін у дизайні не відбулося, візуально моделі виглядають ідентично. Загалом ситуація схожа з лінійкою Series — купувати гаджет другого покоління варто, якщо ваш годинник дійсно застарів.

Однією з головних рис техніки бренду є надійність та повільна втрата актуальності, тому щорічно купувати новинки не завжди потрібно. Але якщо дуже хочеться бути на хвилі технічних досягнень, то можна дозволити собі таку розкіш.

 

Найкраще співвідношення ціни та якості

 

Бренд Apple, формуючи власну стратегію успіху, відмовився від ідеї випуску бюджетних лінійок. Однак сьогодні уже випущено два покоління розумних годинників за доступною ціною. Так, оновлений Apple Watch SE цілком можливо купити в межах 12–15 тисяч гривень. Набір функцій буде дещо обмеженим порівняно з іншими серіями. Наприклад, відсутні датчики здоров’я, у тому числі пульсометр, але з основними завданнями пристрій впорається відмінно.

Щоб вибрати свій найкращий Apple Watch, потрібно визначитися із завданнями для нього та оцінити бюджет.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x