Мільйонний штраф за незаконну реконструкцію уманської заправки суд визнав правомірним

Мільйонний штраф за незаконну реконструкцію уманської заправки суд визнав правомірним

Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив правомірність дій Управління ДАБІ у Черкаській області щодо накладення штрафу на замовника будівництва ТОВ «Сокар Петролеум» у розмірі 1 422 450 грн. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

Раніше Управління ДАБІ у Черкаській області проведло позапланову перевірку та з’ясувало, що замовник здійснив самочинну реконструкцію автозаправної станції під багатопаливний автозаправний комплекс, що розташований у місті Умань по вул. Київська, 25А.

Вказаний об’єкт відноситься до значного наслідку (СС3) та є об’єктом підвищеної небезпеки.

За фактом виявлених порушень порушника містобудівного законодавства притягнуто до відповідальності та накладено штраф. Не погоджуючись з постановами, порушник звернувся до Черкаського окружного адміністративного суду про визнання протиправними та скасування вказаних постанов.

Судами двох інстанцій визнано дії посадових осіб Держархбудінспекції правомірними, а накладені штрафні санкції – законними. Апеляційна скарга була задоволена в повному обсязі, а рішення суду першої інстанції скасовано.

Тривають дії з примусового стягнення штрафів до державного бюджету.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x