Черкаські журналісти здобули перемогу в конкурсі розслідувань

Черкаські журналісти здобули перемогу в конкурсі розслідувань

Визначено переможців «Регулярного національного конкурсу журналістських розслідувань та аналітичних досліджень «Є-Розслідування».
У номінації «Читацькі симпатії» переможцями, яких визначали відкритим голосуванням, стали черкаські журналісти Олександр Безпрозваний (перше та третє місце з матеріали про будівельні об\’єкти Черкащини із величезними бюджетами й затягнутими термінами здачі в експлуатацію) та Мирослава Білецька (друге місце − дослідила, чи ефективно використовуються кошти, які з року в рік виділяються на боротьбу з амброзією в Черкасах), пише Zmi.ck.ua.

Конкурс проводився вже вчетверте, і цього разу на адресу оргкомітету надійшло 52 матеріали від 34 учасників, що розкривають корупційні схеми та випадки неефективного використання коштів платників податків.
Головна мета Конкурсу «Є-Розслідування» − популяризація відкритих даних у сфері публічних фінансів. Організатори та спонсори події − засновники проекту Є-data та сервісу «Пошуково-аналітична система .007».

«Конкурс «Є-Розслідування», який Міністерство фінансів проводить разом із проектом Є-data, сприяє тому, щоб портал e-Data.gov.ua виконував свою соціальну роль, − зазначає перший заступник Міністра фінансів України Оксана Маркарова. − Саме журналісти та громадські активісти є тими людьми, які допомагають нам це робити. Ми відкриваємо дані, надаємо сервіси на базі відкритих даних, а вони надають змісту цим сухим цифрам і наборам великих даних. На перший конкурс було подано лише 20 робіт. Із того часу їхня кількість зросла більш ніж у 2,5 раза».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x