Вихованцям смілянської школи-інтернату розповіли про правила безпеки

Вихованцям смілянської школи-інтернату розповіли про правила безпеки

4 жовтня співробітники Смілянського районного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Захід відбувся в приміщенні актового залу Смілянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Головним завданням акції стало ознайомлення дітей та дорослих з основними правилами пожежної безпеки. Учні школи зібралися в актовому залі, де рятувальники продемонстрували бойовий одяг, пожежне спорядження та макети вибухонебезпечних предметів.

Рятувальники показали дії під час виникнення різних надзвичайних ситуацій. Діти змогли проявити себе у ролі справжніх рятувальників, позмагатись між собою на швидкість одягання спеціальної форми пожежника-рятувальника. Працівники звернули увагу присутніх на основні правила безпечної поведінки вдома при користуванні електричними та газовими приладами, застерегли школярів від небезпечних ігор із сірниками й запальничками. А ще присутні дізналися від рятувальників про заходи безпеки у разі знайдення вибухонебезпечних або схожих на них підозрілих предметів. Їм розповіли, як правильно викликати Службу порятунку, які є номери телефонів екстрених служб, що робити у разі виявлення.

Під час проведення громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» школярі змогли дізнатись від співробітників Державної служби з питань надзвичайних ситуацій багато корисної інформації та навчились правильно реагувати на виникнення надзвичайних ситуацій.

– Нелегка професія рятувальника є надзвичайно необхідною для забезпечення безпеки громадян, збереження національного багатства та довкілля. Подібні роз’яснювальні заходи в закладах освіти рятувальники проводять постійно, щоб діти завжди пам’ятали правила особистої безпечної поведінки та вміли грамотно діяти в небезпечних ситуаціях, – зауважила провідний інспектор Смілянського РВУ ДСНС Ірина Лисенко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x