Пили та курили біля під’їзду: у Черкасах поліцейські склали протоколи на батьків неповнолітніх

Пили та курили біля під’їзду: у Черкасах поліцейські склали протоколи на батьків неповнолітніх

Поліцейські склали адмінматеріали на батьків неповнолітніх та ще один протокол отримав 17-річний правопорушник за куріння у громадському місці. Працівник магазину, яка продала алкоголь неповнолітнім, теж притягнута до адміністративної відповідальності. Про це повідомляють у пресслужбі ГУНП України в Черкаській області.

Учора під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці виявили відео на якому троє юнаків пили й курили біля під’їзду. Ювенальні поліцейські Черкаського райуправління встановили всіх учасників події. Правопорушниками виявилися місцеві хлопці, 15 та 17 років.

Інспектори ювенальної превенції провели юнакам урок на тему: «Правове виховання». Вони нагадали, що згідно з чинним законодавством, неповнолітні або їхні батьки будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

– Відповідно до статті 175-1 КУпАП на неповнолітню особу віком від 16 до 18 років за паління у громадському місці буде складено адміністративний протокол. Покарання за це – штраф від 85 гривень. Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях (наприклад, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту та інших) або поява у громадських місцях у п’яному вигляді за ст. 178 КУпАП передбачає адміністративну відповідальність − штраф від одного до п’яти неоподатковуваних мінімумів. Якщо ж дитина молодша 16 років, відповідальність нестимуть батьки за неналежне виконання своїх обов’язків. Це стаття 184 КУпАП. За таке правопорушення доведеться заплатити від 850 гривень, − сказала начальник ювенальної превенції Черкаського райуправління поліції Олександра Білобородова.

У результаті поліцейські склали адмінматеріали на батьків неповнолітніх та ще один протокол отримав 17-річний правопорушник за куріння у громадському місці. Крім того, правоохоронці встановили магазин, у якому продали неповнолітнім алкоголь і продавця. Його також притягнули до адміністративної відповідальності.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x