Чи звільняється від сплати єдиним внеском працюючий на підприємстві пенсіонер за віком?

Сплата єдиного внеску на обов’язкове державне соціальне страхування регулюється Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями.

Згідно з абзацом другим п. 1 частини першої ст. 4 цього Закону, роботодавці – підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою-підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців), у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ і організацій, інших юридичних осіб, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами, є платниками ЄСВ.
Платники ЄСВ зобов’язані своєчасно та в повному обсязі нараховувати й сплачувати внесок. Таким чином, звільнення від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для працюючих на підприємстві пенсіонерів законодавством не передбачено.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x