У Черкасах презентуватимуть проєкт Мапа «Mariupol.Me»

У Черкасах презентуватимуть проєкт Мапа «Mariupol.Me»

Незабаром у нашому місті відбудеться презентація цікавого проєкту, який покликаний об’єднати ініціативи віртуального світу про Маріуполь на одній платформі. По суті, це комплексний фіджитал-проєкт, під назвою Мапа «Mariupol.Me», який водночас знаходиться у фізичному та віртуальному вимірах.

Мапа «Mariupol.Me» максимально реалістично відтворює урбаністичну структуру Маріуполя та дозволяє віртуально мандрувати містом.

У виставковому просторі проєкт «Mariupol.Me» уявляє собою масштабну дерев’яну мапу Маріуполя, яка має позначки-QR-коди. Кожен натиск на лінк − це вхід на відповідний сайт, до відеоматеріалів, фотоархіву, книг. Це може бути інша цифрова ініціатива, що присвячена маріупольському спадку.

Сайт проєкту на сьогодні налічує понад 50 цифрових продуктів про місто. Більше того, він постійно доповнюється.

Серед означених цифрових продуктів − 3D копія Маріупольського драмтеатру, віртуальний тур Художнім музеєм імені Куїнджи, архіви фотографій, дослідницькі матеріали.

До створення мапи вже долучились представники технологічної, культурної, освітньої, медійної та креативної сфер, переселенці, журналісти, архітектори, урбаністи.

Утім, кожен охочий також може взяти участь у доповненнях на сайті проєкту та висловити свої побажання, які проєкти варто було б додати до мапи. Для цього треба заповнити форму зворотного зв’язку за лінком: https://www.mariupol.me/

Проєкт «Mariupol.Me» вже було представлено у Львові та Києві.

 

Тетяна Євген’єва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x