Середня зарплата в області − 5 783 грн

Середня зарплата в області − 5 783 грн

У січні–серпні 2017 р. розмір середньої номінальної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій (з кількістю працюючих 10 осіб і більше) становив 5 783 грн і порівняно з відповідним періодом попереднього року збільшився на 46,0 %. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ статистики в Черкаській області.

До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці відносилися працівники фінансових та страхових установ, державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування, а серед промислових видів діяльності – підприємств із виробництва автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів, інших транспортних засобів, виробництва комп`ютерів, електронної та оптичної продукції, виробництва хімічних речовин і хімічної продукції, виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, де заробітна плата перевищила середній показник по економіці в 1,3–2,5 раза.
Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався на підприємствах поштової та кур’єрської діяльності, виробництва електричного устаткування, сфери творчості, мистецтва та розваг і не перевищував 66% від середнього рівня по економіці.

Індекс реальної заробітної плати у січні–серпні 2017р. порівняно з відповідним періодом 2016р. становив 124,9%.
Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати1 за період з початку поточного року збільшилася в 3,6 раза, або на 54,7 млн грн, і на 1 вересня п.р. становила 75,7 млн грн, що дорівнює 5,5 % фонду оплати праці, нарахованого за серпень 2017 р.
Заборгованість перед працівниками економічно активних підприємств за період з початку 2017 р. збільшилась в 19,7 раза, або на 56,5 млн грн, і на 1 вересня п.р. становила 59,5 млн грн. Серед видів економічної діяльності найвагоміше зростання суми невиплаченої заробітної плати спостерігалося у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції (на 48,6 млн грн).
У регіональному розрізі найбільше зростання суми заборгованості зафіксовано у містах Черкаси (на 50,7 млн грн), Сміла (на 3,3 млн грн) та Умань (на 1,2 млн грн).
Кількість працівників, які вчасно не отримали заробітну плату на 1 вересня 2017 р., становила 5,3 тис. осіб, або 2,4 % від середньооблікової кількості штатних працівників, зайнятих в економіці. Кожному із зазначених працівників не виплачено в середньому 1 1169 грн, що в 1,8 раза перевищує середню заробітну плату за серпень 2017 р.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x