«Аптека на колесах» покриває понад 200 сіл Черкащини

«Аптека на колесах» покриває понад 200 сіл Черкащини

Із початку року ЧОКП «Фармація» запустило проєкт мобільного аптечного пункту. Це «аптека на колесах», що в визначені дати приїжджає в села, де нема аптек, і забезпечує населення ліками.

Так у лютому був здійснений перший виїзд, а вже з березня розпочав свою роботу мобільний аптечний пункт №2 на Уманському напрямку. І наразі розроблено й погоджено з керівниками ТГ 42 маршрути, якими покрито понад 200 сіл та селищ, де нема аптечних закладів.

У цих мобільних аптечних пунктах можна придбати як безрецептурні, так і рецептурні ліки за паперовими й електронними рецептами. Також там відпускають лікарські засоби, які підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки»: для лікування  серцево-судинних хвороб, для профілактики інсультів та інфарктів; проти нецукрового та цукрового діабету; для лікування хронічних хвороб нижніх дихальних шляхів; розладів психіки, поведінки, епілепсії тощо; інсуліни та  медичні вироби.

Ліки зберігаються в належних умовах, згідно з нормами МОЗ.

Актуальний графік роботи пункту можна дізнатися у свого сімейного лікаря, органів місцевої влади, із керівниками яких погоджено маршрути, та з соцмереж.

Окрім цього, на ЧОКП «Фармація» зазначають, що на сьогодні в області здійснюється моніторинг кількості сільських населених пунктів у територіальних громадах, в яких відсутні аптеки та аптечні пункти.

 

За інформацією Черкаської обласної ради

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x