Справу керівника Уманського ліцею передали до суду

Справу керівника Уманського ліцею передали до суду

Уманська місцева прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням керівника дипломної роботи Державного навчального закладу «Уманський професійний ліцей» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Уманської місцевої прокуратури.

Так, у липні поточного року під час отримання неправомірної вигоди в сумі 4 тис. грн. викрито керівника дипломної роботи Державного навчального закладу «Уманський професійний ліцей», яка систематично вимагала від студента (повного сироти) кошти за сприяння в успішній здачі ним екзаменаційної сесії, навчальної практики та безперешкодного отримання диплому.

Санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x