На Черкащині попрощалися із загиблим у зоні АТО офіцером ДСНС

На Черкащині попрощалися із загиблим у зоні АТО офіцером ДСНС

7 жовтня до себе на батьківщину, до села Степанки Черкаського району нарешті повернувся офіцер ДСНС Володимир Ситник. На жаль, це повернення стало його останнім шляхом на землі. У останню путь капітана служби цивільного захисту Володимира Миколайовича Ситника проводжали усім селом. Віддати данину пам‘яті своєму побратиму, прийшли також його колеги та однокурсники, вихователі та вчителя з Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, випускником якого він став у 1998 році. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

На Черкащині попрощалися із загиблим у зоні АТО офіцером ДСНС

Доля розпорядилася так, що за розподілом Володимир потрапив служити до міста Донецьк, де проходив службу у 55-ій Державній пожежно-рятувальній частині, коли у 2014 році розпочалися відомі трагічні події. 12 серпня 2014 року до будівлі 4-ої Державної пожежно-рятувальної частини 1-го Державного пожежно-рятувального загону увірвалися невідомі озброєні люди. Першим, хто став у них на шляху, був начальник караулу, капітан служби цивільного захисту Володимир Ситник, який того дня перебував на чергуванні. Схопивши офіцера, без жодних пояснень, терористи заштовхали його до автомобіля та вивезли у невідомому напрямку.

Упродовж довгих трьох років, доля рятувальника залишалася невідомою. І рідні, і друзі, і співробітники Головного управління ДСНС області увесь цей час не припиняли спроб дізнатися щось про долю зниклого товариша, встановити місце його перебування.

Зробити це вдалося лише 5 липня 2017 року, коли до Головного управління зателефонували з Управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ. Черговий лікар повідомив, що під час проведення генетичної експертизи тіла невідомого чоловіка, у спеціальній лабораторії в місті Дніпро вдалось встановити, що це Ситник Володимир Миколайович. За отриманою інформацією, його тіло під час пошукових робіт було знайдено у селищі Пєскі на Донеччині.

Церемонія прощання, на прохання родини загиблого, відбулася на батьківщині загиблого.

Довідково: Вже четвертий рік на Сході країни тривають бойові дії. За приблизною статистикою, жертвами війни стали понад 10 тисяч громадян, десятки тисяч отримали поранення, понад мільйон людей стали вимушеними переселенцями. Серед загиблих є й рятувальники. За час що минув, Головне управління ДСНС України у Донецькій області, втратило вже 14 рятувальників, які загинули від ворожого вогню під час виконання професійного обов‘язку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x