«Венера»: виставка Максима Гладька відкрилася в Черкаському художньому музеї

«Венера»: виставка Максима Гладька відкрилася в Черкаському художньому музеї

У Черкаському художньому музеї відкрилась персональна виставка заслуженого художника України Максима Гладька. Він презентував свій графічний авторський арт-проєкт «Венера». Ідея проєкту − кожна жінка є богинею краси. І у кожній із представниць прекрасної статі живе іскорка богині Венери.

Як зазначили мистецтвознавці Черкаського художнього музею, цей проєкт має позитивне й психологічне навантаження, оскільки показує еволюцію уявлень про жіночу красу та тіло в мистецтві, а також підкреслює імператив бодіпозитиву та прийняття різноманітності тіл. Кожна робота становить собою унікальне направлення на тему краси та її відображення у європейській культурі.

Венера − давньоримська богиня любові, краси, бажання, сексу, материнства, весни, садів, процвітання і перемоги.

Відомий скульптурний образ Венери, що має походження від грецької мармурової статуї богині Афродіти − править у світі за ідеал краси жіночого тіла.

Давньогрецьке мистецтво було синтезуючим, скульптори того часу об’єднували в роботі декілька образів, форм, створюючи узагальнений ідеальний образ.

А ось Максим Гладько навпаки вирішив розділити його, де кожна жінка може відчути себе невід’ємною частиною зібраного образу. Тим більше, що за пропорціями сучасні красуні такі ж самі як їхній мармуровий еталон. Максим Гладько вирішив це довести своїм арт-проєктом.

Дослідив 12 жіночих сучасних образів та зобразив їх в образі тієї самої мармурової праматері-богині Венери Таврійської.

− У цьому дуже весняному проєкті автор Максим Гладько увічнює кожну молоду та вродливу жінку, − поділилась враженнями директорка Черкаського художнього музею Ольга Гладун.

Сам автор напівжартома прокоментував концепцію свого незвичного задуму: «Якщо щось можна зібрати в єдиний збірний образ, то можливо й розібрати його на логічні складові. Так і вчинив, намалювавши дванадцять образів Венери».

 

Тетяна Євген’єва

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x