Замість заліза дерева: центр самореалізації «Теменос» понад десять років поспіль висаджує дерева довкола Черкас

Замість заліза дерева: центр самореалізації «Теменос» понад десять років поспіль висаджує дерева довкола Черкас

Напередодні Міжнародного дня Землі команда Центру самореалізації «Теменос» знову «висадила» свій десант. Цього разу вже вдруге долучилася до благодійної акції та озеленення пришкільної території загально-освітнього закладу в селі Геронимівка. Загалом разом зі старшокласниками, їхніми педагогами та школяриками закладу було посаджено 25 декоративних туй та кілька блакитних ялин.

Центр самореалізації «Теменос» має на меті озеленити якомога більше міських та заміських територій, зокрема, навчальних закладів. Таким чином долучити до благородної справи оздоровлення зелених легень планети Земля підростаюче покоління. За більше ніж десять років існування цього проєкту центром разом із навчальними закладами області без перебільшення вже висаджені цілі лісові просіки різноманітних дерев та декоративних чагарників і квітів.

Центр об’єднав навколо себе благородних людей, які завжди напоготові й готові взяти участь в акціях Миру та Добробуту.

За роки сформувалось надійне коло однодумців, які й реалізують миротворчі проєкти центру. Серед них − багатодітна мати Яна Меняйло. Участь в акції з посадки дерев вона зазвичай поєднує з виховним процесом. Цікаво, але її середня донька Марія, ще три роки тому висаджувала дерева поряд із своїм дитячим садочком. А цього року вона − першокласниця стала однією з найактивніших учасниць акції «Теменоса» − «Зелена планета». І знову озеленювала вже рідну школу в Геронимівці, де нині проживає разом із родиною. Так само й син Ілля, учень цієї ж школи залюбки допомагав дорослим і старшокласникам прикрашати шкільний скверик.

− Я переконана, що діти, які садять дерева та дивляться за квітами, ніколи не стануть їх нищити. Вони берегтимуть Землю, природу й вони берегтимуть мир, − прокоментувала Яна Меняйло. − Планета має бути живою і зеленою, а не напханою небезпечним металом та відходами.

−Ми нашими акціями підтримуємо природу, даруючи їй свою шану та енергію любові. Ми розвішуємо на наших насадженнях листівки із закликами миру. Це наша миротворча позиція, яку ми пропагуємо вже понад десять років. І маємо підтримку наших акцій у майже всіх куточках нашої чудової планети, − додала директорка Центру самореалізації «Теменос» Ольга Харенко.

До речі, учні 11 класів Геронимівської загально-освітньої школи вже п’ятий рік поспіль озеленюють шкільне подвір’я: висаджують туї, доповнюють ними алею випускників. Цьогоріч продовжили традицію та досадили, де була необхідність, дерева.

− Мине час, діти стануть дорослими людьми, приведуть до школи своїх дітей і розкажуть їм про те, як маленькі саджанці перетворилися на гарні, наповнені силою дерева. В одну мить пам’ять нагадає про найкращі шкільні роки й про момент висаджування дерев. Доки Герої-воїни виборюють Перемогу, ми турбуємося про довкілля нашої неповторної України, − зазначають педагоги школи.

 

Тетяна Євген’єва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x