Кількість оглядових екскурсій по Каневу зросла

Кількість оглядових екскурсій по Каневу зросла

26 жовтня на черговому засіданні сесії Канівської міської ради депутати заслухають звіт директора КП «Туристичний інформаційний центр міста Канева» Якова Прогнімака про роботу підприємства за 2016-2017 роки. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.

– Попри зменшення в Каневі кількості груп екскурсантів та туристів останніми роками, за 2016 рік КП «Туристичний інформаційний центр міста Канева» провів 52 екскурсії за програмою «Оглядові екскурсії Каневом», а за 9 місяців 2017-го вже маємо 55 проведених екскурсій, – відзначає Я.Прогнімак. – Окрім того, уже 4 роки в Туристично-інформаційному центрі працює пункт прокату велосипедів. Розроблено 5 велосипедних маршрутів, за якими проводять вело-екскурсії в рамках реалізації проекту, спільно з ГО «Фонд розвитку «Шевченків край» – «НАДДНІПРЯНСЬКІ РОВЕРТУРИ».

Упродовж 2016 року проведено ряд промо-кампаній в рамках Акції «7 чудес України» – малі історичні міста і містечка. Так, за словами директора КП, вони взяли участь у першому та другому туристичних Форумах Черкащини та вперше, після 2013 року, представляли Канівщину разом із Черкаською ОДА на Міжнародному туристичному салоні в Києві, що проходив у жовтні ц.р.

– З метою збільшення потоку екскурсантів до міста підприємство намагається налагодити співпрацю із представниками туристичних операторів Черкас, Києва та інших регіонів, із туристичними інформаційними центрами, які працюють в Україні. Розроблена та широко рекламується сьогодні програма відвідування нашого міста до 200-річчя від дня народження Кобзаря – «Проща до Тараса», – говорить керівник.

Із 31 липня 2016 року до Канева відновлено екскурсійне пасажирське сполучення по Дніпру теплоходами на підводних крилах «Полісся». Загалом в місті було організовано в 2016 році 8 (вісім), а в 2017 році 10 (десять) таких одноденних екскурсій за маршрутом «Київ-Канів-Київ» та здійснено також вісім прогулянкових рейсів від причалу Канів вниз по Дніпру. Щорічно послугами відновленого річкового транспорту скористалося понад 500 канівців та гостей міста.
Окрім того, в 2016 році до дня міста (із 17 по 18 вересня) в Каневі були організовані прогулянки на теплоході «Герой Дубинда», що проходили за маршрутом від причалу комплексу «Авто-ріка», якими скористалося також близько 500 канівців та гостей міста.

Окрім того, КП «Турінфоцентр» спільно з ГО «Фонд розвитку «Шевченків край» організовано та проведено круглі столи, семінари, конференції та інші заходи з питань Стратегії розвитку Канева, добровільного об’єднання громад, запровадження Громадського бюджету, екології та енергозбереження тощо.
Так, завдяки зусиллям громадськості, реалізації проекту громадського бюджету міста 2016 року вдалося облаштувати місцину навколо лісового джерела «Королівська криниця» перетворити його на повноцінний туристичний об’єкт із наданням статусу – Пам’ятка історії і культури місцевого значення.
Із листопада 2016 року по березень 2017 року проведено значну роботу по напрацюванню нової програми розвитку туризму в Каневі на 2017-2020 роки, організовано її громадське обговорення. Після її прийняття в березні ц.р. на сесії міської ради було розроблено заходи з впровадження цієї програми.

– Утім, одна справа – домогтися прийняття програми, а інша справа – виконати її. За всі роки, від початку діяльності КП «Турінфоцентр» із серпня 2014 року, залишається невирішеним питання ефективного використання приміщень, які виділені в комплексі «Авто-ріка» для роботи КП «Турінфоцентр». Перш за все потрібно було б створити презентабельний візит-центр міста, як офіс ТІЦу. Але сьогодні ми маємо внутрішнє приміщення, без вікон, де одночасно і офіс, і пункт прокату, і майстерня, і сувенірна лавка, – наголошує Яків Прогнімак у звіті.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x