На Черкащині в реєстрації відмовили 16 кандидатам у депутати

На Черкащині в реєстрації відмовили 16 кандидатам у депутати

Під час реєстрації ТВК Черкащини відмовили 16 кандидатам у депутати. Всього до виборів у ОТГ Черкащини ТВК зареєстрували 1 379 кандидатів у депутати. Про це «Нова Доба» дізналася від ГО ОПОРА.

На Черкащині в реєстрації відмовили 16 кандидатам у депутати

Так, Паланська сільська виборча комісія Уманського району не зареєструвала увесь список місцевого осередку партії УКРОП (троє осіб) у зв’язку з тим, що партійці вчасно не повідомили про проведення конференції з висунення кандидатів. З цієї ж причини Моринська сільська виборча комісія Корсунь-Шевченківського району відмовила в реєстрації кандидатам від партії «БПП «Солідарність» (десятеро осіб). Паланська сільська виборча комісія також відмовила у реєстрації особі, яка значилась у поданнях від двох різних партій – Радикальної партії Олега Ляшка та ВО «Батьківщина».

Схожий випадок зафіксований і в Іваньківській ОТГ Маньківського району. Там одна і та ж особа фігурувала у поданнях Аграрної партії та ВО «ЧЕРКАЩАНИ». Проте у комісії запевняють, що представники Аграрної партії України припустилися у поданні технічної помилки, а в пакеті документів заява, згода, автобіографія та інші передбачені законодавством документи, необхідні для реєстрації цієї особи кандидаткою у депутати сільської ради, були відсутні. Натомість до подання місцевої організації ВО «ЧЕРКАЩАНИ» були додані всі потрібні документи.

Тим часом Кам’янська виборча комісія у аналогічній ситуації відмовила та виключила з обох списків представника Соціал-демократичної партії, який також значився у поданні місцевої організації «БПП «Солідарність». Проте Черкаський окружний адміністративний суд 9 жовтня частково задовольнив адміністративний позов осередку Соціал-демократичної партії, постановивши скасувати попередню постанову міської ТВК та розглянути питання щодо реєстрації кандидата.

Жашківська міська територіальна виборча комісія відмовила у реєстрації кандидатці у депутати, включеній до виборчого списку місцевої організації партії «Україна Славетна», оскільки вона у пакеті документів для реєстрації її кандидаткою у депутати міської ради Жашківської об’єднаної територіальної громади надала копію ID-картки, а не звичного паперового паспорта.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x