Пам’яті Миколи Теліженка…

Пам’яті Миколи Теліженка…

Перестало битися серце видатного митця, мого земляка Миколи Теліженка. Це велика втрата для України, Черкащини і цілої династії митців та патріотів Теліженків, засновником якої є ця непересічна людина.

Це втрата й особисто для мене, адже знав Миколу Матвійовича понад 25 років, реалізували спільно багато творчих проєктів. Він усе життя служив Україні, стояв біля витоків Української незалежності, переживав найтрагічніші сторінки її історії і переплавляв свій біль за її долю в унікальні твори, які увійшли в скарбницю нашої культури.

Митець пішов, але живою та актуальною є його творчість.

На його працях навчаються і будуть навчатися майбутні художники. Славний рід Теліженків продовжуватиме й розвиватиме його справу.

Однак, від того не менш болить ця втрата. Адже Україні так потрібне справжнє народне мистецтво, яке творив народний художник, скульптор-монументаліст, основоположник сучасної витинанки Микола Теліженко.

Світла пам’ять Майстру! Щирі співчуття рідним − Олександрі Теліженко, Олесі Теліженко, Тарасу Теліженку, друзям, учням та послідовникам…

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x