В області налічується понад 14,5 тис. працівників харчової промисловості

В області налічується понад 14,5 тис. працівників харчової промисловості

У третю неділю жовтня у державі відзначають День працівників харчової промисловості. Цей день є професійним святом для більше 14,5 тис. працівників області або для майже кожного третього працівника промисловості. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ статистики в Черкаській області.

Галузь займає ключове значення в промисловому потенціалі області. У січні–серпні 2017 р. підприємства з виробництва харчових продуктів та напоїв виробили та реалізували продукції на 18 млрд грн, що становить половину промислової продукції області та 6,6 % від загального обсягу реалізації харчових продуктів та напоїв по Україні.
За вісім місяців поточного року порівняно з аналогічним періодом попереднього року харчовики збільшили виробництво сумішей соків фруктових та овочевих у 1,7 раза, продуктів молоковмісних – у 1,5 раза, борошна – на 37,6 %, вод натуральних мінеральних газованих – на 33,6 %, олії соняшникової нерафінованої та її фракцій (крім хімічно модифікованих) – на 14,2 %, масла вершкового – на 12,1 %, овочів консервованих натуральних – на 5,2 %.

Продукція галузі має вагому роль в загальнообласному експорті товарів. Експорт готових харчових продуктів, жирів та олій у січні–липні 2017 р. становив майже 136 млн дол. США або 41,0 % від загальнообласного експорту.
У розвиток галузі підприємствами харчової промисловості за шість місяців 2017 р. за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 318,9 млн грн капітальних інвестицій або 11 % загальнообласних обсягів та станом на 1 липня 2017 р. залучено 226,6 млн дол. США прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу), це майже дві третини залучених інвестицій у область.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x