У Черкасах запрацював надсучасний центр протезування. Працюють із захисниками та захисницями

У Черкасах запрацював надсучасний центр протезування. Працюють із захисниками та захисницями

У Черкасах, на базі табору «Максимум» запрацював сучасний Центр протезування. Сам табір «Максимум» є результатом американо-українського партнерства, яке розпочалося ще в 1992 році. Співзасновниками табору є Shepherd’s Foundation зі штату Мінесота, США. Щороку табір відвідує близько 3 500 унікальних гостей. У проведенні різних програм задіяно понад 200 волонтерів щорічно.

Для створення центру протезування, ініціатори залучили всесвітньо відому компанію LimbFit, яка інвестувала кошти у створення центру для протезування як військових, так і цивільних громадян. У травні в центрі в тестовому режимі працює мультидисциплінарна команда фахівців із США. Вони консультують пацієнтів та навчають український персонал. Повноцінно протезний центр запрацює з вересня. Передбачається виготовлення не менше 30 протезів на тиждень.

Цей напрямок є одним із найбільш пріоритетних для держави – вважає начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. «Цей центр – мрія, що стала нашою реальністю. Дякую команді! Ви – драйвери позитивних змін! Реабілітаційна інфраструктура – наш обов’язок перед усіма, хто зазнав травм через війну. Військових, цивільних. Звісно, це комплексна робота: від базових реабілітаційних послуг до реінтеграційних інструментів. І я дуже радий, що на цьому непростому, але вкрай важливому шляху в нас є надійні партнери. Далі – інтеграція цього інструменту в масштаби області. Щоб результат був якомога кращим: максимум травмованих отримали шанс на повноцінне життя. Причому максимально близько до дому – це теж важливо. Зі свого боку, ми докладемо всіх зусиль, щоби табір «Максимум» і його протезний центр потрапили до відповідного реєстру надавачів послуг протезування для постраждалих від війни. Цей крок дозволить залучати в тому ж числі і державні кошти для роботи з громадянами».

Уже сьогодні в таборі «Максимум» діє низка програм для ветеранів, захисників і їхніх рідних. «Тепер тут з’явилася ще одна можливість для ветеранів. Ми глобально націлені допомагати людям на Черкащині. У центральній Україні», – розповів керівник табору «Максимум» Віталій Собко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x