У сквері «Юність» відзначали День вишиванки

У сквері «Юність» відзначали День вишиванки

Традиційно в третій четвер травня в Україні та світі святкують День вишиванки. У черкаському сквері «Юність» із цієї нагоди відбувся кількагодинний загальноміський проєкт, що включив у себе багато цікавих виступів та локацій, і який відвідали міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець, містяни та гості Черкас.

«Вишиванка – це наша національна ідентичність, і боротьба сьогодні на фронті іде саме за це – за нашу українську мову, церкву, національну свідомість і культуру. Не будівлі хоче знищити ворог, а саме це наше коріння», − підкреслив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Під час заходу зокрема було організовано презентацію автентичних вишитих рушників із колекцій Музею рушника ЧНУ, Черкаського краєзнавчого музею, ЗОШ №26 та 32 уздовж центральної алеї скверу. Черкасці та гості заходу змогли ближче роздивитись багатство технік вишивання та орнаментів, що притаманні саме нашому регіону.

Також була облаштована банерна фотолокація з елементами вишивки рушників музею Івана Гончара та локація з тематичною вишитою фотозоною.

Учні черкаських шкіл майстерно продемонстрували танцювальний перформанс із показом українських костюмів, а концерт складався із інструментальних номерів від музичних та мистецьких шкіл міста. У цей же час було організовано художній майстер-клас від ДХШ ім. Д. Нарбута, виставку hand made від майстрів.

А на завершення виступив оркестр ДСНС (м. Київ).

 

За інформацією КП «Дирекція парків»

 

Фоторепортаж – за лінком

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x