Черкащани вшанували захисників України

Черкащани вшанували захисників України

Виставка військової техніки в середмісті та козацький куліш – так атмосферно і смачно в Черкасах, не зважаючи на дрібний дощ, відзначали День захисника України. Його, нагадаємо, в нашій державі третій рік поспіль святкують на Покрову Пресвятої Богородиці та День українського козацтва – 14 жовтня. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської міської ради.

Цього дня представники міської влади, серед яких був, зокрема, заступник міського голови Геннадій Шевченко, разом із військовими та їхніми рідними віддали шану усім захисникам українських кордонів. Спершу вони поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку в Соборному сквері. Там священики провели спільний молебень. Далі перейшли на Площу слави і вклонилися пам’яті АТОвців біля тамтешніх меморіальних знаків. Дружину загиблого бійця батальйону «Донбас» Олену Ложешнікову принагідно нагородили медаллю «За незламність духу». Жінка нині очолює місцеву філію «Об\’єднання Дружин і Матерів Учасників АТО».

Черкащани вшанували захисників України

Тим часом на одній із центральних вулиць міста – Хрещатику – розгорнулася військова техніка. Її для містян презентував Навчальний центр підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота, що в Оршанці. Тут усі охочі могли розглянути оснащення, яке українські захисники використовують на східних рубежах. Це й броньовані автомобілі, й різна стрілецька зброя, як-то: автомат Калашникова, АГС-17 (автоматичний гранатомет станковий), ручний протитанковий гранатомет, ручний кулемет Калашникова, а ще – безпілотники, біноклі та багато іншого устаткування наших військових.

– Сьогодні ми продемонстрували містянам ті зразки озброєння, яке використовуємо в зоні проведення антитерористичної операції й залучаємо для охорони державного кордону на всіх ділянках країни, – розповів підполковник, старший офіцер відділу забезпечення навчального процесу ДПСУ Сергій Маланіч. – Водночас, ми виставили технічні засоби прикордонного контролю, які використовуємо під час огляду транспортних засобів та перевірки документів.

Черкащани вшанували захисників України

Жителі міста, від найменших до дорослих, із цікавістю роздивлялися бойову техніку, а за бажанням могли навіть випробувати її.

Оглянув арсенал прикордонників і заступник міського голови Геннадій Шевченко. Він наголосив, що подібний захід, передовсім, спрямований на те, аби всі могли наживо ознайомитися й побачити, з чим працюють наші бійці. Каже: хотів би, щоб сьогоднішні дітлахи, які бавилися зброєю, бачили її тільки за таких обставин.

– Нині українські військові потребують більшої уваги з боку держави, серйозніших соціальних гарантій для учасників АТО та їхніх родин, – підкреслив він та додав, що міська влада, зі свого боку, й далі докладатиме всіх можливих зусиль у межах повноважень для підтримки військових.

Для довідки:

Задля вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві Президент України підписав Указ «Про День захисника України» від 14.10.2014 року № 806, встановивши День захисника України – свято, яке щорічно відзначається 14 жовтня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x