Боремося з цвіллю в домі

Боремося з цвіллю в домі

* Перш ніж починати боротьбу з цвіллю, необхідно зрозуміти причину її появи. Можливо, у вас тріщина у стіні, і через неї в квартиру з вулиці потрапляє волога. Зверніть увагу і на покрівлю. Вода може непомітно підтікати над стіною, яка зацвіла. Нерідко причиною цвілі стають проблеми з вентиляцією. Можливо, щось потрапило в колодязь і перешкоджає вільному ходу повітря. Інколи причиною цвілі може стати кондиціонер, в якому заводяться грибки, а потім розлітаються по всій кімнаті.

* Відбийте від стіни штукатурку з ділянки, що перевершує площу зараження, стіну ретельно просушіть, а потім обробіть протигрибковим засобом. Якщо дозволяє матеріал стіни, добре було б пропалити її паяльною лампою. Після підготовчих робіт нанесіть спеціальний засіб від цвілі на суху поверхню пензлем або фарборозпилювачем. Через 4–6 годин уже оброблену поверхню потрібно знову зачистити, промити водою, ретельно висушити і знову нанести засіб. Через 24 години поверхню можна покривати лакофарбовими матеріалами й обклеювати шпалерами.

* Розставте в кімнаті ємності з водою, в яку додайте трохи йоду, або розкладіть камфорні кульки. Метод допоможе тільки на ранніх стадіях розвитку грибка.
* У 2,5 л води додати 1 склянку бури. Пензлем нанести отриманий засіб на уражену грибком поверхню. Розчин можна не змивати.

* Додати у воду 1 чайну ложку лимонного соку або лимонної кислоти. Отриманим розчином протерти кахель і щілини між плитками.

* На заражену грибком поверхню насипати соди і залити її оцтом. Почекати, поки піна осяде, і промити поверхню теплою водою з миючим засобом.

* У 1 л води додати 4 столові ложки оцту. Отриманим розчином протерти заражену поверхню.

* Приготувати розчин із води, перекису водню, оцту і борної кислоти. Інгредієнти слід брати в пропорції 4:2:2:1. Протерти запліснявілі поверхні.

* Додати 2 чайні ложки олії чайного дерева в 400 мл води. Розпорошити розчин на цвіль. Немає необхідності його змивати.

* Обробіть вражену поверхню водним розчином мідного купоросу (100 г на літр гарячої води) або залізного купоросу (150 г на літр води). Також можна розчинити 500 г мідного купоросу в 10 л води і додати 2 ст. л. оцтової кислоти.

* Який би засіб ви не обрали, пам’ятайте, що всі вони надзвичайно отруйні й їдкі. Під час роботи не можна курити, вживати їжу, торкатися обличчя або терти очі. Якщо ж на руках є рани, працювати з протигрибковими засобами не можна взагалі.

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x