Дощів до наступного вівторка на Черкащині не прогнозують

Дощів до наступного вівторка на Черкащині не прогнозують

Завдяки домінуванню антициклонів, погода Черкащини зупинилася на відмітці «сонячно, сухо та комфортно». П’яту добу температурний фон відповідає середині літа, в обідню пору майже спекотні 27−28°. Це субтропічне тепло дозволило природі швидко надолужити згаяне, через часті арктичні вторгнення у першій половині травня.

Така погода зумовила інтенсивне прогрівання води у річках та водосховищі, у звичайні строки, із температурою води 18°, на Черкащині розпочався купальний сезон.

Показник горимості в лісах на рівні надзвичайного 5 класу. Нічні та ранкові інверсії, слабкий вітер та висока температура повітря створюють несприятливі метеорологічні умови для розсіювання шкідливих домішок в атмосфері.

На жаль, до вівторка, 28 травня, ефективних дощів не прогнозуємо. Антициклон, який почав переміщуватися із півночі Скандинавії на Каспій, створює певну схему блокування дощових циклонічних вихорів.

У п’ятницю, 24 травня, поодиноко блукаючі купчасто дощові хмари у пообідні години можуть проявити себе невеликими грозовим дощем. Температура вночі +11−16º, удень +22−27º.

В останній вікенд травня на Черкащині пануватиме комфортна, сонячна, суха погода. Температура вночі +11−16º, удень 21−26º.

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x