У лісах Черкащини створили 887 кілометрів смуг для боротьби з пожежами

У лісах Черкащини створили 887 кілометрів смуг для боротьби з пожежами

На Черкащині триває пожежонебезпечний період, що розпочався з настанням стійкої сухої погоди. Найбільш вразливими до займання є хвойні насадження та молодняк, які займають близько 30 % від загальної площі лісових масивів області.

Про це повідомив провідний інженер лісового господарства Центрального лісового офісу ДП «Ліси України» Анатолій Рутенко.

− Для боротьби з пожежами в області функціонує 27 лісових пожежних станцій − пунктів зосередження техніки та людського ресурсу, які можуть оперативно ліквідовувати незначні загоряння. У разі поширення вогню на більші площі ми залучаємо підрозділи ДСНС та добровільні пожежні дружини з ТГ. Для цього розробляються оперативно-мобілізаційні плани, які погоджуються з головами районних державних адміністрацій та головами ТГ. У разі виникнення великої пожежі для її ліквідації залучаються усі люди та засоби, передбачені цим планом, − зазначив він.

Із метою запобігання виникненню та розповсюдженню пожеж використовують наорані мінералізовані смуги: у разі займання лісової підстилки вогонь доходить до відкритого ґрунту й процес горіння зупиняється. Такі смуги створюються попід автомобільними дорогами, у місцях скупчення людей, біля рекреаційних пунктів. Як зазначає пресслужба ОВА, із початку цього року лісівники Черкащини вже створили мінералізованих смуг загальною протяжністю 887 кілометрів. Для уникнення займання насаджень молодого хвойного лісу використовується метод підняття крон дерев.

Анатолій Рутенко також нагадав про заборону на відвідування лісів області, яка пов’язана не лише з пожежами, а й із воєнними діями − близько 30 % пожеж торік виникало внаслідок падіння уламків.

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x