Трьох канівців посмертно нагородили орденами «За мужність»

Трьох канівців посмертно нагородили орденами «За мужність»

У четвер, 23 травня, у Черкаській РВА відбулася церемонія вручення державних нагород героям, які отримали тяжкі поранення на війні та членам родин загиблих захисників. Голова Черкаської РВА Валерія Бандурко передала ордени «За мужність» III ступеня членам родин загиблих канівців – Борислава Каптура, Владислава Мальцева та Олександра Харитончука.

52-річний Борислав Каптур пішов добровольцем на фронт у 2015 році, аби підтримати сина, із яким боронив Україну в зоні АТО/ООС. Під час повномасштабного вторгнення герой знову повернувся на передову. У березні 2023 року під Бахмутом військовий загинув. Він був сержантом, механіком-водієм одного з механізованих батальйонів.

25-річний Владислав Мальцев був командиром бойової машини механізованого відділення. Захисник загинув у бою під час ворожого обстрілу на Харківському напрямку, захищаючи волю та незалежність України смертю хоробрих. Поховали героя 29 грудня 2023 року, на центральному кладовищі (Алея Слави).

38-річний молодший сержант Олександр Харитончук був призваний на військову службу ще в липні 2022 року до складу військової частини на посаду командира 1 мінометного відділення — командира міномета мінометного взводу 3 аеромобільного батальйону військової частини. До початку повномасштабного вторгнення чоловік брав участь в АТО/ООС. Захисник загинув 31 липня під час виконання бойового завдання на Бахмутському напрямку у результаті артилерійського обстрілу.

 

За інформацією Канівської міської ради

 

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x