Кілька правил з догляду за ноутбуком Acer

Кілька правил з догляду за ноутбуком Acer

Часткова або повна втрата функціональних можливостей ноутбука, використовуваного для роботи або розваг – велика проблема для користувача, пов’язана здебільшого з серйозними фінансовими витратами. Щоб уникнути подібних ситуацій варто регулярно доглядати за портативним комп’ютером. Що саме зробити, щоб ноутбук Acer прослужив якомога довше і не завдавав клопоту своєму власникові? Розглянемо кілька корисних порад.

 

Правильне поводження з джерелом живлення

 

Насамперед варто подбати про блок живлення ноутбука. Для цього не допускайте натягу кабелю, його перегину і скручування. Ці дії усунуть ризик пошкодження джерела живлення або порушення ізоляції дроту. У разі необхідності заміни елемента найкраще вибирати оригінальні запчастини або якісні аналоги від перевірених виробників на сайтi https://www.aks.ua/catalog/zaryadnoye-ustroistvo-noutbuk/. Якщо потрiбен саме блок живлення для ноутбука Acer, то на вас чекають за посиланням https://www.aks.ua/catalog/zaryadnoye-ustroistvo-noutbuk/brend-noutbuka/acer.

 

Регулярне очищення ноутбука

 

Важливим моментом у процесі догляду за технікою є систематичне очищення обладнання від пилу та інших забруднень. Це поліпшить не тільки зовнішній вигляд пристрою, але і його функціональність. Залишки їжі, крихти або інший бруд на клавіатурі можуть пошкодити рухому конструкцію клавіш, тому варто регулярно прибирати все зайве з її поверхні. Зробити це можна за допомогою стисненого повітря або спеціальної липкої серветки.

Монітор ноутбука найкраще протирати спеціальною рідиною і серветкою з мікрофібри. Не використовуйте великий об’єм рідини, оскільки вона може протекти в середину корпусу і пошкодити електронну начинку.

Крім щоденного догляду за обладнанням, також варто час від часу користуватися послугами фахівців, які якісно і професійно виконають очищення системи охолодження, вентиляторів, замінять термопасту і термопровідні прокладки. Завдяки цьому обладнання працює швидше, тихіше й ефективніше. Також фахівці чистять ноутбуки від небажаного софту, що заважає нормальній роботі комп’ютера.

 

Раціональне використання акумулятора

 

Щоб продовжити термін служби батареї, рекомендується відключати ноутбук від мережі не рідше одного разу на тиждень, повністю розряджати його, а потім заряджати до 100%. Завдяки цьому акумулятор довше зберігає заявлену виробником ємність, що підвищить функціональність і продуктивність ноутбука.

 

*партнерський матеріал

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x