Рев моторів та запах гуми: черкащани взяли участь у фіналі Чемпіонату України з автокросу

Рев моторів та запах гуми: черкащани взяли участь у фіналі Чемпіонату України з автокросу

Цими вихідними у Світловодську відбувся фінал Чемпіонату України з автокросу та кантрі-кросу «EuroCross». Змагання складалися із двох дисциплін – автокросу, у якому «ганяли» легкові автомобілі, та крос-кантрі (дисципліна, у якій беруть участь машини «баггі»). Перевірити свої автомобілі на швидкість і міцність у дисципліні «автокрос» вирішили і черкащани. Так участь у чемпіонаті взяли два пілоти із Автомобільного клубу «Черкаси»: Андрій Яроменко, який змагався у всіх 7-ох етапах чемпіонату, та В’ячеслав Мироненко, який дебютував у цій дисципліні.

Для проведення цих змагань у Світловодську обладнали спеціальну трасу, в якій передбачили унікальний рельєф, складні віражі для маневрів та оглядові майданчики для глядачів. Відтак, чемпіонат провели у двох класах міні-баггі, трьох групах баггі і двох класах кузова легкових автівок. Географія заходу – Київ, Черкаси, Кропивницький, Полтава, Кременчук, Дніпро, Олександрія та ін.

Рев моторів та запах гуми: черкащани взяли участь у фіналі Чемпіонату України з автокросу– Ми готувалися саме до цих змагань увесь сезон. Першу його частину «боролися» з автомобілем та посилено брали участь у всіх етапах Чемпіонату України з автокросу, отримуючи досвід із кожних перегонів етапу. Так навчилися доїжджати до фінішу, а на етапі в Чернівцях узагалі вибороли третє місце, – розповідає про підготовку до перегонів очільник АК «Черкаси» Андрій Яроменко. – Фінальний етап у Світловодську показав нам певні речі, над якими ще треба попрацювати, проте я дуже тішуся, що АК «Черкаси» змогли залучити до автокросу і нових пілотів. Цьогоріч у цій дисципліні дебютували Володимир Макєєв та В’ячеслав Мироненко. Відтак, упевнений, що з такою кількістю учасників, Черкаси не залишаться непоміченими на Чемпіонату наступного року.

Рев моторів та запах гуми: черкащани взяли участь у фіналі Чемпіонату України з автокросуЗа словами Андрія Яроменка, у планах черкаського автоклубу – боротьба за подіум на кожному етапі чемпіонату і за місце у трійці призерів за результатами року.

Для глядачів організатори обладнали зону відпочинку і концертний майданчик, фудзону, дитячі атракціони, а уся територія проведення змагань служила відвідувачам великою фотозоною з розмаїттям автівок та відомих автоспортсменів України.

Фоторепортаж із заходу можна переглянути тут

Анна Сакун,
фото Олександра Рибалки

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x