Мав їхати у відрядження, а вирушив на відпочинок: черкаському посадовцю загрожує до 8 років позбавлення волі

Мав їхати у відрядження, а вирушив на відпочинок: черкаському посадовцю загрожує до 8 років позбавлення волі

Чиновник, який мав їхати у відрядження до Німеччини, а насправді вирушив на відпочинок до однієї із країн Азії, заволодів коштами місцевого бюджету та розпорядився ними на свою користь. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі, повідомляють про це в пресслужбі ГУНП України в Черкаській області.

Правопорушника викрили працівники слідчого управління ГУНП у Черкаській області спільно зі співробітниками СБУ під процесуальним керівництвом Черкаської окружної прокуратури.

За даними слідства, 39-річний чиновник, зловживаючи своїм службовим становищем, вніс завідомо недостовірні відомості про понесені ним витрати у зв’язку з перебуванням у службовому відрядженні. Відтак унаслідок протиправних дій із державного бюджету було витрачено близько 55 тисяч гривень.

Наразі під процесуальним керівництвом прокуратури чоловіку повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 60 560 гривень.

Фігуранту загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі. Слідство триває.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x